Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Κατατέθηκε χθες στην Βουλή Σχέδιο Νόμου  του ΥΠΟΙΚ με θέμα " Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής." το οποίο δημιουργεί  πρόσθετες υποχρεώσεις  για την ανταλλαγή εκθέσεων ανά χώρα από  τους ομίλους και τις πολυεθνικές.
Ειδικότερα,
  -   Παρατίθενται οι βασικοί ορισμοί για την εφαρμογή της ΠΣΑΑ. 
-          Προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τρόπος ανταλλαγής των σχετικών Πληροφοριών. 
-          Ρυθμίζεται ο τρόπος συνεργασίας μεταξύ των Αρμόδιων Αρχών για τη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις της ΠΣΑΑ. καθώς και θέματα αναφορικά με την εμπιστευτικότητα, διασφάλιση και ορθή χρήση των σχετικών δεδομένων. 
-          Προβλέπεται η διενέργεια διαβουλεύσεων μεταξύ των  Αρμόδιων Αρχών αναφορικά με την αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών που θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή ή την ερμηνεία της ΠΣΑΑ κ.λπ.       
(μέρος πρώτο)  
Περιλαμβάνονται επιμέρους ρυθμίσεις εφαρμογής της ΠΣΑΑ: 
- η υποχρέωση υποβολής της Έκθεσης ανά Χώρα από   κάθε Τελική Μητρική   και   Συνιστούσα   Οντότητα   του   Ομίλου   Πολυεθνικοί Επιχειρήσεων (Όμιλος ΓΙΕ), καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση μη τήρησης αυτής (επιβολή προστίμου ύψους 10 χιλ. ευρώ σε περίπτωση μη υποβολής Έκθεσης ανά Xώpα. και 5 χιλ. ευρώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς Έκθεσης ανά Χώρα). 
-          το περιεχόμενο της Έκθεσης ανά Χώρα και ο χρόνος υποβολής της. 
-          οι παρεχόμενες εξουσιοδοτήσεις για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των Εκθέσεων ανά Χώρα κ.λπ.  
 (μέρος δεύτερο)
 Δείτε το σχεδιο Νόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *