Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΔΕΑΦ Β 1111174 ΕΞ 20.7.2017 -ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ Η ΤΡΙΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Με την ΔΕΑΦ Β 1111174 ΕΞ  20.7.2017  της  Aνεξάρτητης  Αρχής   Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ)   με θέμα " Φορολογική μεταχείριση δαπανών τις οποίες μία επιχείρηση επαναχρεώνει σε συνδεδεμένες σε αυτή εταιρείες ή σε τρίτες εταιρείες (πελάτες της)."
 διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
 Η έκπτωση των δαπανών που μία εταιρεία επαναχρεώνει είτε σε συνδεδεμένες σε αυτή εταιρείες είτε σε τρίτες εταιρείες (πελάτες της) δεν εκπίπτουν λόγω της επαναχρέωσης αυτής και μόνο, αλλά εξαρτάται από το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ΚΦΕ ή όχι, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 23 και της παραγράφου 4 του άρθρου 48, αναφορικά με τις δαπάνες που κατά ρητή διατύπωση του νόμου δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια, δαπάνες που επαναχρεώνονται και περιλαμβάνονται στις περιοριστικά κατονομαζόμενες μη εκπιπτόμενες δαπάνες του άρθρου 23 δεν εκπίπτουν.
 Είναι προφανές ότι οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 εφαρμόζονται και για τις εταιρείες εκείνες που δέχονται την επαναχρέωση. Ωστόσο τονίζεται ότι σκόπιμη και προς διευκόλυνση του ελέγχου, προκειμένου για την έκπτωση των δαπανών, θα ήταν η επαναχρέωση κάθε δαπάνης διακεκριμένα και όχι του συνόλου αυτών.
Δείτε ολόκληρη την ΔΕΑΦ Β 1111174 ΕΞ 2017.
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pcVhCaWcydWFHMTQ/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *