Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΦΑΚΕΛΩΜΑ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ 1.270.047 Α.Φ.Μ

 Η μεγάλη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ προέκυψε από το πάντρεμα διαφόρων καταλόγων του ΣΔΟΕ τα τελευταία χρόνια, από τη λίστα Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς έως τα αρχεία που είχε συγκεντρώσει η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος
Σε πολλές εφορίες, ακόμα και στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, χιλιάδες φάκελοι με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παραμένουν ακόμα και σήμερα χάρτινοι. Δεν συνιστά είδηση.
Το γεγονός όμως ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατάφερε να ψηφιοποιήσει τα στοιχεία καταθέσεων για 1.270.047 φορολογουμένους συνιστά καινοτομία, η οποία πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εντοπισμού φοροφυγάδων.
Το δείγμα είναι τεράστιο. Ενας στους έξι φορολογουμένους είναι φακελωμένος όσον αφορά τις τραπεζικές του καταθέσεις και εφόσον η διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα, όπως έχουν αποτυπωθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις, βγάλει σημαντικές αποκλίσεις, ο έλεγχος βρίσκεται πλέον προ των πυλών.
Στους ηλεκτρονικούς αυτούς φακέλους έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών για την περίοδο 2002-2014 και η δεξαμενή των φορολογουμένων δεν είναι τυχαία. .....
Δείτε ολόκληρο το άρθρο των Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *