Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΛ.1124/2016-ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ Φ.Π.Α ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Με την Πολ.1124/5.9.2016 της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ  με θέμα " Συμψηφισμός επιστροφών Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ. με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων" διευκρινίζοντα τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
α) οι υπόχρεοι σε καταβολή τελωνειακής οφειλής κατά τη θέση σε ανάλωση των προϊόντων θα πρέπει να υποβάλλουν στο Τελωνείο αίτημα συμψηφισμού των βεβαιωμένων οφειλών τους με τις απαιτήσεις από τη Δ.Ο.Υ. για επιστροφή Φ.Π.Α. και παράλληλα να ενημερώσουν τη Δ.Ο.Υ. σχετικά.
 β) η ΔΟΥ σε συνεννόηση με το αρμόδιο Τελωνείο στο οποίο πρόκειται να υποβληθεί το παραστατικό θα προβεί στη μεταφορά του ποσού στο λογαριασμό του Τελωνείου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με εντολή μεταφοράς. 
γ) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της οφειλής με συμψηφισμό, το Τελωνείο θα πρέπει προηγούμενα να ελέγξει εάν υφίστανται άλλες οφειλές των υπόχρεων (ληξιπρόθεσμες ή μη), οι οποίες υπόκεινται σε συμψηφισμό και προηγούνται της εξόφλησης των οφειλών που απαιτούνται για τη θέση σε ανάλωση των εμπορευμάτων και στη συνέχεια να ζητήσει το συνολικό ποσό, προς πίστωση του λογαριασμού του, από τη ΔΟΥ.   ............
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1124/2016.
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3paWVadThoRURXbnc/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *