Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΝΦΙΑ-ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ-"ΚΛΕΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ για 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, πλησιάζει, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ξεκινούν να αναρτώνται στο Taxis από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν κωδικό προς κωδικό τα στοιχεία που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα, για να διαπιστώσουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν αποτυπωθεί, «ξεσκονίζοντας» δώδεκα νέους κωδικούς-κλειδιά με βάση τους οποίους η Εφορία έχει υπολογίσει το τελικό ύψος του ΕΝΦΙΑ του 2016. Πλην αυτών των κωδικών τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ περιέχουν και ειδική επισήμανση για κενά και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων.
Κατά τον έλεγχο των στοιχείων οι φορολογούμενοι πρέπει να εξετάσουν εάν αυτά τα στοιχεία που έχει αποτυπώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη δήλωση συμφωνούν με την πραγματική ταυτότητα των κινητών τους και τα εμπράγματα δικαιώματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κατέχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός σχεδίου καθώς φέτος για πρώτη φορά στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ υπάρχει στήλη με την αξία της γης, ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση την οποία προκύπτει ο κύριος η και ο συμπληρωματικός φόρος. .....
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114108335

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *