Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΕΕΦΑ1068651ΕΞ2016-ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

 Mε την Δ.Λ. Αρ.Πρωτ: ΔΕΕΦΑ1068651ΕΞ15.4.2016 της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Εφαρμογή διατάξεων ΦΠΑ στις πωλήσεις χρόνου ομιλίας και διαδικτύου από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
Προκύπτει ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, πέραν της απαλλασσόμενης από το ΦΠΑ δραστηριότητάς τους, παρέχουν και φορολογητέες υπηρεσίες για τις οποίες οφείλουν να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Λόγω του ότι το σύνολο του ΦΠΑ που αναλογεί στην τιμή λιανικής πώλησης (ονομαστική αξία) του χρόνου ομιλίας και διαδικτύου αποδίδεται στο Δημόσιο από τον πάροχο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για τις πωλήσεις χρόνου ομιλίας και διαδικτύου δεν υποχρεούνται σε απόδοση Φ.Π.Α. εκροών, ούτε έχουν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ που εμπεριέχεται στη δικαιούμενη από την αντισυμβαλλόμενη Εταιρεία αμοιβή για τις δικές της υπηρεσίες.
 Ωστόσο, έχουν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των λοιπών εισροών που ενδεχομένως πραγματοποιούν και αφορούν αποκλειστικά την ανωτέρω δραστηριότητα. Επίσης, δικαιούνται έκπτωσης του ΦΠΑ των κοινών εισροών τους που αφορούν και στην απαλλασσόμενη και στη φορολογητέα δραστηριότητά τους. Για να ασκήσουν το εν λόγω δικαίωμα, οφείλουν να προσδιορίζουν το ποσοστό του εκπιπτόμενου ΦΠΑ βάσει των διατάξεων του άρθρου 31 του Κώδικα ΦΠΑ.
  Δείτε ολόκληρη την ΔΕΕΦΑ1068651ΕΞ2016,
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pUnFodGVTc2x3dHc/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *