Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ

Tην παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιεί την τροπολογία που παρείχε τη δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 27 Μαΐου της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλουν προκαταβολή ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους.
Οσοι λοιπόν πληρώσουν ως προκαταβολή ποσό βασικής οφειλής τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης (ανέρχεται στα 20 ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 200 ευρώ, έχουν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν.
Για παράδειγμα, οφειλέτης με χρέη ύψους 4.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.500 ευρώ είναι η βασική οφειλή και 1.500 ευρώ προσαυξήσεις. Αν καταβάλει 1.000 ευρώ, τότε θα «σβήσουν» 1.000 ευρώ προσαυξήσεις και μένει υπόλοιπο οφειλής 2.000 ευρώ, που θα ρυθμιστεί σε έως 100 δόσεις.
Στο μεταξύ, περίπου 170.000 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
πηγή.καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *