Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ-.ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2015

Διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που αφορούν την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ δίνουν πηγές του Μαξίμου. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ''ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας'', καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο. Πάντως, νωρίτερα, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει και είναι δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, τότε συμπλήρωσε πώς κάτι που υπάρχει μένει ως έχει.
Σχολιάζοντας τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτές είναι σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Οσο για τις συζητήσεις στο Brussels Group αυτές συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται και από τις δύο πλευρές ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης.
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι «αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα».
«Η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες», προσθέτουν και επαναλαμβάνουν ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.

πηγή.καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *