Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΟΛ.1055/2015-ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΠΑΓΙΩΝ ΤΩΝ Α.Σ. ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Με την Πολ.1055/27.2.2015 της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ με θέμα " Δικαίωμα έκπτωσης και επιστροφής ΦΠΑ παγίων Αγροτικών Συνεταιρισμών που προορίζονται για χρήση από τα μέλη τους" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
 Υφίσταται δικαίωμα έκπτωσης και επιστροφής του ΦΠΑ που επιβαρύνει τα επενδυτικά αγαθά των Αγροτικών Συνεταιρισμών και γενικότερα των Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων (συμπεριλαμβανομένων των Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών) αν και δεν τα θέτουν οι ίδιοι σε εκμετάλλευση αλλά τα διαθέτουν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των μελών τους, στα πλαίσια της οικονομικής τους δραστηριότητας και του σκοπού τους γενικότερα, δεδομένου ότι τα μέλη υποχρεούνται να παραδώσουν σε αυτούς σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους (80-90%), με σκοπό την προαγωγή του κοινού σκοπού, μέσω της αύξησης της παραγωγής και των πωλήσεων, τόσο των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όσο και των μελών τους.
Εννοείται ότι τα ανωτέρω ισχύουν και για πάγια, τα οποία αγοράσθηκαν με επιδότηση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο ΦΠΑ των εν λόγω παγίων δεν ήταν επιλέξιμη δαπάνη (άρα οι ΑΣ ή οι οργανώσεις παραγωγών δεν έχουν επιδοτηθεί και για τον αναλογούντα ΦΠΑ).
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1055/2013.
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pa1RNSDA5S3ZVRzg/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *