Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Εκπτωση θα δικαιούνται από τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) - υπό προύποθέσεις όμως - ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, σύμφωνα με απόφαση που φέρεται να «κλείδωσε» και θα περιληφθεί σε τροπολογία την οποία θα καταθέσει η κυβέρνηση προχωρώντας σε μία ακόμη βελτίωση του φόρου αυτού που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Οι σχετικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν την Παρασκευή, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που θα γίνουν.
Όπως μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση αφού πήρε το πράσινο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κοστολόγηση του ευνοϊκού αυτού μέτρου, προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να κατευνάσει περαιτέρω τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ.
Ακόμη όμως δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό της έκπτωσης ούτε τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ορίζονται οι δικαιούχοι της. Ίσως δηλαδή να μην περιληφθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων, αλλά να παίζει ρόλο για παράδειγμα ο χρόνος που παραμένει ξενοίκιαστο το ακίνητο.
Σε ό,τι αφορά το ύψος της έκπτωσης οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι κάτω από 30% και πιθανότατα γύρω στο 20%
πηγή. τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *