Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α

Η παράταση και οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ
Το «γρίφο» του αριθμού των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ επιχειρεί τώρα να λύσει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα και από την αναβολή ενός μήνα για την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.
Η ημερομηνία μετατέθηκε για το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προλάβει το υπουργείο Οικονομικών να κάνει όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και να καταθέσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Πάντως, ανάμεσα στα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να δοθεί η δυνατότητα να εξοφληθεί ο φόρος έως το τέλος Φεβρουαρίου, δηλαδή σε 6 μηνιαίες δόσεις, από 5 που είναι σήμερα, ενώ υπό εξέταση παραμένει και η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των δόσεων.
Τα λάθη του ΕΝΦΙΑ
Αυτοί που περιμένουν τις διορθώσεις είναι κυρίως οι κάτοικοι της Περιφέρειας, οι οποίοι είδαν εν μια νυκτί την αξία της γης τους να... πολλαπλασιάζεται, αλλά μόνο στα χαρτιά του ΥΠΟΙΚ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη στην Ηλεία, όπως μετέδωσε το Mega, ο οποίος εδώ και καιρό πασχίζει μάταια να βρει αγοραστή για 4 στρέμματα με ελιές, βάζοντας πωλητήριο 20.000 ευρώ.
Για το ίδιο ακίνητο, το οποίο μένει στα αζήτητα, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι η αξία του είναι 600.000 ευρώ.
Εξάλλου, μετά από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ελέγξουν τις περιοχές όπου η αξία γης υπολογίστηκε με υψηλότερες τιμές από πέρσι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 οικισμούς να δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περσινές τιμές δεν θα ισχύσουν για ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος, που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εφόσον οδηγούν σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.
Αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με την τρόικα
Το θέμα του ΕΝΦΙΑ απασχόλησε και τις τηλεδιασκέψεις που είχε από το πρωί της Πέμπτης το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και ζήτησαν στοιχεία για τις αλλαγές, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή και για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *