Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α ΣΕ 396 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σε «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ για οικόπεδα και αγροτεμάχια σε 396 περιοχές σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με επαναφορά των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα του 2013.   

Τα νέα εκκαθαριστικά με τα μειωμένα ποσά φόρου για όσους έλαβαν «φουσκωμένο» λογαριασμό λόγω εξωπραγματικών αντικειμενικών τιμών θα αναρτηθούν στο TAXISNET μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Η πρώτη δόση καταβολής του φόρου μετατίθεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης των δόσεων μέχρι και τον Φεβρουάριο, ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το ταμειακό κόστος. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή νέων δηλώσεων Ε9 για διόρθωση των λαθών από τους φορολογουμένους.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με τις τιμές ζώνης που ίσχυσαν για τον ΦΑΠ του 2013 θα φέρει διαγραφή φόρου σε ποσοστό μέχρι και 96% για οικόπεδα και αγροτεμάχια σε 396 περιοχές της περιφέρειας. Κι αυτό γιατί οι νέες αντικειμενικές τιμές που θα ισχύσουν για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές είναι χαμηλότερες κατά 50% κατά μέσο όρο και αντιστοιχούν ακόμα και στο 1/10 των τιμών με τις οποίες υπολογίστηκε ο φόρος στο αρχικό εκκαθαριστικό.
πηγή.εθνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *