Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΠΟΛ.1108/2014- ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α

Με την Πολ. 1108/14.4.2014 του ΥΠΟΙΚ ( που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 937/15-4-2014 τεύχος Β')  με θέμα "Χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. " ορίζεται ότι.
Ειδικότερα, 
Χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ.
1. Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη  λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η  δήλωση. 
2. Ως φορολογική περίοδος ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας για τους υποκείμενους στο φόρο που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και το ελληνικό δημόσιο και  το ημερολογιακό τρίμηνο για του υποκείμενους που  τηρούν απλογραφικά βιβλία ή δεν είναι υπόχρεοι σε  τήρηση βιβλίων.
3. Οι ανωτέρω προθεσμίες ισχύουν και για τις υπό  ίδρυση επιχειρήσεις, για κάθε φορολογική περίοδο κατά  τη διάρκεια του ιδρυτικού τους σταδίου
Χρόνος καταβολής του φόρου 
Η υποχρέωση καταβολής του οφειλόμενου φόρου  λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα της  εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης. Στην περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης που επιλέγεται  η καταβολή του φόρου σε δόσεις, το ποσό της πρώτης  δόσης καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της δήλωσης και το ποσό της  δεύτερης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα  του επόμενου μήνα.
Δείτε ολόκληρη την Πολ. 1108/2014.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pTzBmMW1POUpLcWc/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *