Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΕΡΔΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΑΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Mε την Πολ. 1193/5.8.2013 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους" διευκρινίζονται τα ακόλουθα
Ειδικότερα,
Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας αναφορικά με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο προκύπτει ότι ανώνυμες εταιρείες με την τακτική γενική συνέλευση που θα συγκληθεί εντός του 2013 και η οποία θα εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2012 προτίθενται να μην προβούν σε διανομή κερδών της κλεισμένης χρήσης (2012), αλλά να διανείμουν αυτά στη συνέχεια με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία θα συγκληθεί εντός του 2013, με τη μορφή κερδών (αποθεματικών) παρελθουσών χρήσεων.
 Από όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω προκύπτει ότι τα αδιανέμητα κέρδη της χρήσης 2012 που θα εγκριθούν από την τακτική γενική συνέλευση που θα συγκληθεί εντός του 2013 δεν μπορούν να διανεμηθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης διαχειριστικής χρήσης που έπεται αυτής από τα κέρδη της οποίας σχηματίσθηκαν (ήτοι μέσα στο 2013), καθόσον η διανομή αυτή συνεπάγεται τροποποίηση του ισολογισμού που έχει εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Δείτε ολοκληρη την Πολ. 1193/2013.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pNzdpODYtOHp2Qk0/edit?usp=drive_web 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *