Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΧΟΝΔ. ΠΩΛ

Την άρση της υποχρέωσης υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής από τις επιχειρήσεις στην Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προβλέπει η νέα αγορανομική διάταξη (ΑΔ 2/2012) του ΥΠΑΑΝ.
Πλέον, αντί της υποβολής τιμοκαταλόγων σε κάθε μεταβολή των τιμών, οι επιχειρήσεις θα καταθέτουν μία φορά το χρόνο (ορίζεται σαφές χρονικό διάστημα) απολογιστικά στοιχεία τιμών στο ΥΠΑΑΝ βάσει συγκεκριμένου υποδείγματος.
Η σχετική Α.Δ. θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς ήδη έχει υπογραφεί και ορίζεται ότι τίθεται σε ισχύ την επόμενη της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οπως ορίζεται στην Α.Δ. 2/2012, απολογιστικά στοιχεία στο ΥΠΑΑΝ ανά κωδικό προϊόντος θα υποβάλλουν μία φορά καθ' έτος οι βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεταιριστικά εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν και πωλούν χονδρικώς στην εγχώρια αγορά είδη, που εντάσσονται στους πίνακες 1 και 2 και οι πωλήσεις τους ανέρχονται στα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ. ............
 πηγή .http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=2167131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *