Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Φ.Ε ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΗ ΚΕΡΔ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Με την Α.Υ.Ο.-Πολ.1020/3.2.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2011 των νομικών προσώπων της παραγράφου 2 του άρθρου 101 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και καθορισμός δικαιολογητικών που υποβάλλονται με αυτή." ορίζονται  και τα δικαιολογητικά  που συνυποβάλλονται με αυτή.
Ειδικότερα,
1. Ορίζουμε όπως, για το οικονομικό έτος 2011 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει ως το σχετικό υπόδειγμα (Φ-01012), το οποίο επισυνάπτεται ως παράρτημα της παρούσας.
2. Η πιο πάνω δήλωση, που υποβάλλεται σε δύο (2) αντίτυπα, συνοδεύεται, κατά περίπτωση, από τα εξής δικαιολογητικά έγγραφα και στοιχεία που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με αυτή:
α. Αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων οικοδομών -γαιών, Ε2.
β. Βεβαίωση για το ποσό των τόκων κτλ. και του φόρου που παρακρατήθηκε, κατά περίπτωση.
γ. Βεβαίωση της αλλοδαπής τράπεζας για το ποσό των τόκων που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή και δεν έχουν εισαχθεί.
δ. Δύο (2) αντίτυπα του εντύπου Ε3 «ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ», εφόσον συντρέχει περίπτωση.
ε. Αναλυτική κατάσταση με τα ενοίκια που κατέβαλαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, το ονοματεπώνυμο του εκμισθωτή και τη διεύθυνση κατοικίας αυτού.
στ. Αναλυτική κατάσταση των δαπανών επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και συγκεντρωτική κατάσταση των πάγιων και λειτουργικών δαπανών που εκπίπτουν με βάση τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 13 του άρθρου 105 του Κ.Φ.Ε, για τα νομικά πρόσωπα που υποβάλλουν δήλωση χωρίς τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών.
ζ. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης δε συνυποβάλλονται τα ως άνω δικαιολογητικά. Το νομικό πρόσωπο υποχρεούται να τα διατηρεί για σκοπούς επαλήθευσης και ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *