Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤ/ΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Αναρτήθηκαν στο site της Γ.Γ.Π.Σ του ΥΠΟΙΚ οι  Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις που τέθηκαν στο  help desk της, για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές.
Ειδικότερα,
Ε) Έχω πάρει κλειδάριθμο και ενεργοποίησα τον λογαριασμό. Πώς υποβάλω δήλωση ηλεκτρονικά για νομικό πρόσωπο;
Α) Τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις με τους κωδικούς τους.
Θα πρέπει μέσα από τον λογαριασμό τους και την επιλογή «Εξουσιοδοτήσεις» να
εξουσιοδοτήσουν α) λογιστή / λογιστικό γραφείο ή β) εκπρόσωπο νομικού προσώπου (οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο) να δράσει για λογαριασμό του νομικού προσώπου.
Εάν εξουσιοδοτηθεί φυσικό πρόσωπο (λογιστής ή εκπρόσωπος), η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του φυσικού προσώπου.
Εάν εξουσιοδοτηθεί Λογιστικό Γραφείο, η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται από υπάλληλο του Λογιστικού Γραφείου. Το Λογιστικό Γραφείο, για την υποβολή δηλώσεων των πελατών του, εξουσιοδοτεί ηλεκτρονικά τον υπάλληλό του, ο οποίος πρέπει να έχει άδεια λογιστή.
Προϋποθέσεις:
Νομικά Πρόσωπα-Λογιστικά Γραφεία-Λογιστές- Εκπρόσωποι (φυσικά πρόσωπα) πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο λογαριασμό (κλειδάριθμο) στο Νέο TAXISnet.
Το Λογιστικό Γραφείο πρέπει να έχει ανανεώσει τη συνδρομή του στο Οικονομικό Επιμελητήριο.
Ο Λογιστής (επιτηδευματίας) πρέπει να έχει ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριοτήτων) λογιστή και να έχει ανανεώσει τη συνδρομή του στο Οικονομικό Επιμελητήριο.
Λογιστές (επιτηδευματίες) / Λογιστικά Γραφεία θα πρέπει να λάβουν τον Πρόσθετο Ρόλο κατά την είσοδό τους στην Υπηρεσία TAXISnet από την επιλογή «Διαχείριση Λογαριασμού».
Ο Λογιστής (υπάλληλος λογιστικού γραφείου) πρέπει να έχει άδεια λογιστή.
Ε) Είχα κωδικούς πρόσβασης πριν τις 06/12/2010 και δεν έχω πάρει κλειδάριθμο.
Πώς μπορώ να υποβάλω δηλώσεις; Χρειάζεται να κάνω επανεγγραφή; Πότε πρέπει να κάνω επανεγγραφή;
Α) Τα νομικά-φυσικά πρόσωπα που ήταν χρήστες πριν τις 06/12/2010 , έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που είχαν. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2011. Δεν χρειάζεται Επανεγγραφή.
Μέχρι τις 31/12/2011, όλοι οι χρήστες του TAXISnet θα πρέπει να παραλάβουν τον κλειδάριθμο από την Δ.Ο.Υ. και να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες του TAXISnet (παλαιότερες και νέες).
Ε)Την δυνατότητα της επανεγγραφής την χρησιμοποιούμε όταν:
Α) Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τον κωδικό (password).
Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο.
Είμαι Νέος Χρήστης και ενώ έκανα Αρχική Εγγραφή, έχασα τον κωδικό (password) πριν ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου με τον κλειδάριθμο στο Νέο TAXISnet.
Δείτε όλες τις Ερωτήσεις-Απαντήσεις.
http://www.gsis.gr/faq/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *